Tendencat Ndryshuese të Pronës Tregtare Globale

Investimi global i pasurive të paluajtshme komerciale është në rrugën e përmirësimit që nga marsi 2011 me rreth 10-12 përqind. Azia Paqësori përjetoi nivele rekord, ndërsa rritja në rajonin e Amerikës së Jugut është ngadalësuar pak. Megjithëse krahasuar me portofolin global të investimeve në pronë të vitit të kaluar, vëllimi ka tejkaluar një total prej 180 miliardë dollarësh. shitet toke e lire postimi falas Durres

Konsiderohet si një progres i qëndrueshëm për tregjet e pronave komerciale në të gjithë botën. Në tregje si India, prona komerciale në Gurgaon ka parë një rritje edhe pse vëllimet e pronave janë ende shumë nën nivelet. Në qytetet metropolitane të Indisë, prona tregtare po përjeton kërkesë të vazhdueshme nga investitorët. Njerëzit ende e shikojnë pronën si një nga asetet thelbësore të forta; por për shkak të mungesës së orientimit të tregut, kjo pengon vëllimet e investimeve direkte. Ndërsa gjithnjë e më shumë zhvillues hyjnë në industri me produktet e tyre, investimet parashikohen të rriten.

Ndërkohë, rajoni i Amerikës së Jugut pësoi një rënie prej 27% në vëllimin e investimeve në pasuri të paluajtshme komerciale në tremujorin e tretë, duke arritur deri në 12 miliardë dollarë. Rënie të konsiderueshme ndodhën në Brazil, Meksikë, Kolumbi, Peru dhe Kili, por Argjentina pa një rritje të vëllimit. Pavarësisht gjithçkaje, në krahasimin e rezultateve të të njëjtit tremujor të vitit të kaluar, vëllimi në rajonin e Amerikës së Jugut u rrit me 25% mbi 2010, ku investimet arritën në 17 miliardë dollarë. Për tregun e Amerikës së Jugut, gjysma e parë e vitit shënoi rritje disi më të forta në fushën e pronave tregtare gjatë periudhave korresponduese të një dekade të fundit.

Megjithëse kërkesa për pasuri të paluajtshme në rajonin indian është në rritje, investitorët këshillohen të ndjekin udhëzimet e duhura për të gjetur pronën më të mirë komerciale. Ju duhet të paralajmëroheni se pa perspektivën e duhur për investimin në pronat komerciale në Gurgaon, nuk do të jeni në gjendje të shkoni në rrugën e duhur ose të qëndroni me të për një kohë të gjatë.Prona komerciale në Gurgaon po rritet sepse njerëzit tani kanë më shumë fuqi blerëse. Me rritjen e të ardhurave të tyre rriten edhe kërkesat e tyre. Natyrisht, blerja e pronave me shumë krerë nuk është diçka për të cilën shumica e njerëzve mund të kualifikohen, megjithëse mund të investojnë në marrëveshje më të vogla pronash dhe të përfitojnë prej saj. Është e këshillueshme që gjatë blerjes së pronës komerciale në Gurgaon, është gjithmonë e dobishme të njihni njerëz që mund t’ju ndihmojnë të gjeni marrëveshjen e duhur.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.