Zwaar weer voor e-bike startup VanMoof

De Nederlandse e-bike-startup VanMoof verkeert volgens TechCrunch in moeilijkheden. Diverse werknemers, waaronder de CEO, zouden opgestapt. De verkoop is sinds 29 juni gestaakt.
VanMoof kon enkele jaren geleden nog rekenen op veel positieve media-aandacht. De fietsen werden alom geprezen vanwege het design en de prestaties, en de bestellingen kwamen uit de hele wereld. VanMoof breidde uit naar de VS, Japan en Duitsland.
Nu lijkt het tij te zijn gekeerd.Er zijn meer concurrenten dan ooit. Klanten, geïrriteerd door vertragingen bij het onderhoud van bestaande fietsen op de weg, hebben zich tot sociale media zoals Reddit en Twitter gewend om hun frustraties te uiten.
Het bedrijf heeft snel geld nodig om een faillissement te voorkomen. Bronnen zeggen dat een beslissing over het lot van VanMoof al deze week zou kunnen vallen. In januari was het bedrijf al gesprek met investeerders om tussen de 10 miljoen en 40 miljoen op te halen.
De tijdelijk verkoopstop zou zijn ingevoerd om de bestellingen van recente modellen te kunnen verwerken.
Op 27 juni maakte VanMoof nog bekend dat KwikFit NL, de auto-onderhoudsketen, een nieuwe servicepartner zou worden.
Gillian Tans, het voormalige hoofd van Booking.com die ook in VanMoof heeft geïnvesteerd, trad op 3 mei 2022 toe als president van het bedrijf. Zij zou inmiddels vertrokken zijn.
Taco Carlier, die het bedrijf samen met zijn broer Ties oprichtte, zou niet langer als CEO optreden.
Service center in L.A. gesloten (bron: Reddit)

Lees hier het bericht