Zenchef-Formitable koopt online reserveringsplatform Resengo

Zenchef-Formitable neemt het Nederlands-Belgisch online reserveringsplatform Resengo over. Deze aankondiging volgt nadat het Amsterdamse groeiplatform voor restaurants Formitable en de Parijse Zenchef eerder dit jaar hun krachten bundelden.
De acquisitie van Resengo, ondersteund door groeikapitaalbedrijf PSG Equity, is een volgende stap in de strategie om Europees marktleider in restauranttechnologie te worden. Eerder dit jaar kocht Zenchef ook al, met geld van PSG Equity, het Nederlandse boekingsplatform Formitable.
Over de overnamesom van Resengo doen de partijen geen uitspraken.
De koper speelt het spel van de grote getallen. Met de 3.500 restaurants die Resengo gebruiken erbij heeft de groep 15.000 aangesloten restaurants. Die kunnen op termijn allemaal vanuit één IT-systeem worden gebruikt, wellicht vanuit één merk. Hoe meer restaurants de onderneming aansluit, hoe lager de incrementele kosten. Anders gezegd: de kosten om een nieuwe onderneming aan te sluiten nemen af met stijgende schaalgrootte.
CEO van Resengo, Dirk Gypen, zegt in een persbericht: “Ons doel is dat onze restaurants profiteren van de kansen die voortvloeien uit het klantenbestand van Zenchef-Formitable en het verminderen van de afhankelijkheid van externe platforms.” Google en OpenTable zijn twee voorbeelden daarvan.
De Zenchef-groep heeft kantoren in Parijs, Amsterdam, Antwerpen, Kopenhagen, Berlijn en Lissabon.
PSG Equity heeft de meerderheid van de aandelen in de bedrijvengroep. Zij streven ernaar om eind 2025 35.000 restaurants in Europa te bedienen met hun technologie.
Foto: Radek Kucharski (cc)

Lees hier het bericht