Zalando test virtuele paskamer

Zalando voert zijn inspanningen op het gebied van maat & pasvorm (size and fit) verder op door het testen van een virtuele paskamer. In een speciale campagne-omgeving kunnen klanten een 3D-avatar creëren door hun lengte, gewicht en lichaamstype in te voeren.
Voor een geselecteerd assortiment van jeans (22 items), een van de meest uitdagende categorieën om de juiste maat te vinden vanwege het gebrek aan maatstandaarden, kunnen klanten zien hoe verschillende maten hen zouden passen. Op de avatar die wodt gemaakt, wordt er met een heatmap aangegeven waar het kledingstuk strak of los zit.
Zalando voerde naar eigen zeggen al twee succesvolle pilots uit met een selectie van kledingstukken van Puma en Zalando’s huismerk Anna Field, waarbij meer dan 30.000 klanten deze innovatieve technologie uitprobeerden.
Zalando’s Size & Fit team werkt tevens aan een zogenoemde body measurement functie, waarmee klanten gepersonaliseerd advies kunnen krijgen op basis van hun werkelijke maten. Dit zal in de komende maanden worden uitgerold.

Lees hier het bericht