X krijgt twee nieuwe functies: videobellen en geld overmaken

Gebruikers van X, voorheen Twitter, kunnen binnenkort met elkaar videobellen en geld sturen naar vrienden. Dat heeft de CEO van X, Linda Yaccarino, donderdag onthuld.
De nieuwe functies zijn een eerste stap richting een alles-app: een app die net als het grote voorbeeld WeChat heel veel verschillende functies samenbrengt.
X kon al langere video’s weergeven. Zo zette Apple al een volledige aflevering van de serie Silo van Apple TV+ op X.
Vorige week nam X ook de gebruikersnaam @Music over van een van zijn gebruikers, wat mogelijk wijst op de lancering van een muziekdienst.
Voor het bellen hebben gebruikers geen telefoonnummer nodig, maar wanneer de nieuwe functie beschikbaar zal zijn is niet duidelijk. Ook niet of er voor betaald moet worden.
De CEO omschrijft de naamswijziging van Twitter naar X als ‘een bevrijding’. Drie van de vier gebruikers is positief. ‘Veel gebruikers snappen waar we mee bezig zijn’.

“The rebrand represented really a liberation from Twitter,” X CEO Linda Yaccarino tells @SaraEisen. “A liberation that allowed us to evolve past a legacy mindset.” https://t.co/rGXVhef6PL pic.twitter.com/v4xr9IH5X0
— CNBC (@CNBC) August 10, 2023

Lees hier het bericht