Wehkamp stopt deze maand gratis retouren

Het is gedaan met het gratis terugzenden van online aankopen bij Wehkamp. Vanaf 24 april betalen klanten vijftig cent per geretourneerd item. Andere webwinkels volgen.
Twee maanden geleden kondigde het warenhuis uit Zwolle zijn plan hiertoe al aan. Dat leverde niet enkel verongelijkte klanten op, maar ook begrip bij een andere klantengroep en zeker ook inspiratie bij andere webwinkels. Een onbekend aantal houdt nu zijn eigen retourbeleid tegen het licht.
De Stentor meldt vandaag dat Wehkamps nieuwe beleid definitief ingaat op maandag 24 april. De krant weet dat er bij de afdeling retouren van Wehkamp dagelijks vijftigduizend artikelen binnenkomen. Bij die afdeling werkt 150 mensen. Hun werk bestaat uit het uitpakken, keuren, eventueel repareren en herverpakken van de items. Zo kunnen ze weer als nieuw in de schappen.
Emerce publiceerde eerder deze maand het dossier ‘Retouren in e-commerce: betaald, doosloos en tweedekans’. Daar komt onder andere in naar voren, dat betaalde retouren tactisch kunnen worden ingezet voor klantenbinding en winstoptimalisatie.

Lees hier het bericht