Walmart heeft Indiase Flipkart nu volledig in handen

De Amerikaanse retailreus Walmart heeft 1,4 miljard dollar op tafel gelegd om het resterende belang in Flipkart van eigenaar Tiger Global te kopen. Daarmee zijn de Amerikanen nu volledig eigenaar van de Indiase Amazon. Walmart had vorig jaar een aandeel van 72 procent.
Tiger Global zou een winst van 3,5 miljard dollar op een investering van 1,2 miljard hebben gemaakt.
De secundaire aandelenverkoop waardeer Flipkart op zeker 35 miljard dollar, iets minder dan de 37,6 miljard tijdens een financieringsronde in 2021, wat te maken heeft met het afstoten van PhonePe.
Flipkart werd in oktober 2007 in Mumbai opgericht door Sachin Bansal en Binny Bansal, beide voormalige Amazon-werknemers.
De onderneming richtte zich, net als Amazon, aanvankelijk op online boekverkoop voordat het uitbreidde naar andere productcategorieën zoals consumentenelektronica, mode, huishoudelijke benodigdheden, boodschappen en lifestyleproducten.
De dienst concurreert vooral met Amazon India en het Indiase Snapdeal. Vanaf maart 2017 had Flipkart een marktaandeel van 39,5 procent in de Indiase e-commerce-industrie. Sinds 2018 investeert Walmart in Flipkart.

Lees hier het bericht