‘Volop geïnteresseerden voor overname failliete reparatiebedrijf Fixers’

Er hebben zich 15 tot 20 geïnteresseerden aangediend voor de overname van het failliete reparatiebedrijf Fixers. Volgens de curator die met RTL sprak, zitten daar de oorspronkelijke aandeelhouders onder wie Michiel Mol niet bij.
Reparatiebedrijf Fixers is een dezer dagen failliet gegaan, naar eigen zeggen als gevolg van veranderend consumentengedrag.
Fixers noemde zich de ‘grootste gecertificeerde repair keten’ van Nederland en richtte zich op reparaties van allerlei merken. Ook werden opgeknapte tweedehands toestellen verkocht.
Het bedrijf had ooit dertien vestigingen in onder meer Amsterdam, Haarlem, Rotterdam, Breda en Nieuw-Vennep, waar ook het hoofdkantoor is gevestigd. Er waren plannen om uit te breiden in totaal 35 locaties.
Fixers hoopte met een NPEX-notering 3 miljoen euro op te halen, maar dit werd uiteindelijk 2 miljoen euro. Curator Victor Kruit vermoedt dat Fixers de opbrengst van de beursgang wilde gebruiken om financiële gaten uit het verleden te dichten. ‘Het lijkt erop dat het geld gebruikt is om oude kosten te dempen. Daar zal ik nog onderzoek naar doen, maar mijn eerste prioriteit is nu het realiseren van een doorstart om een deel van de werkgelegenheid te behouden.’
Achteraf stond Fixers er niet zo stevig voor als in de promotie bij de beursgang is voorgespiegeld. In 2020 en 2021 heeft Fixers in totaal 2,6 miljoen euro verlies geleden, schrijft RTL op basis van eigen onderzoek. In de eerste negen maanden van vorig jaar bedroeg het verlies bijna 1 miljoen euro, op een omzet van 2,2 miljoen.
Ook waren er als gevolg van de overheidssteun uit de coronaperiode flinke schulden ontstaan. Zo moest Fixers 48.000 euro aan ten onrechte ontvangen loonsteun terugbetalen. Daarnaast moest het bedrijf nog 1,1 miljoen euro aan uitgestelde belastingbetalingen ophoesten.
Verder lag er een onbetaalde rekening van 284.000 euro van reclamebureau Fightclub, overigens tot voor kort ook deels in handen van Fixers-oprichters Mol en Nuijten.

Lees hier het bericht