Vodafone Group ontslaat 10 procent personeel wereldwijd

Het rendement van Vodafone in Europa gaat achteruit evenals de prestaties. Aandeelhouders en klanten zijn de dupe, vertelt de nieuwe CEO Margherita della Valle. Vanochtend maakte ze bekend dat het tij moet keren.
Della Valle wil een flexibeler, slankere organisatie en wil meer aandacht voor de zakelijke markt. Daar ligt meer potentieel dan wat er nu wordt uitgehaald, terwijl Business juist al een groeiende tak is.
Om dit te realiseren krijgen 11.000 van de 110.000 werknemers de wacht aangezegd. Dat besluit de Italiaanse, aangesteld per 1 januari jongstleden, na een grondig onderzoek van vijf maanden.
Daarnaast zal ze meer investeren in customer experience en merkbekendheid en -beleving.
Duitsland moet met een veranderplan komen en de Spaanse tak gaat in – wat heet – strategische review. Oftewel: Vodafone staat open voor biedingen.
Vanochtend presenteerde het concern ook de financiële cijfers over het afgelopen jaar (PDF) Daaruit komt naar voren dat de omzet praktisch niet meer groeit: met 0,3 procent tot 45,7 miljard euro. De winst kwam uit op 12,3 miljard euro. Dat komt hoofdzakelijk door de verkoop van de telecommasten.

Lees hier het bericht