Vervoersbedrijf Bird ziet het einde naderen

Mobiliteitsbedrijf Bird, bekend van de elektrische steps, staat op omvallen. Het bedrijf waarschuwt dat het bepaalde dan wel al zijn activiteiten moet terugschroeven of stopzetten om de kosten te verlagen.
Bird sloot het derde kwartaal af met een vrije kasstroom van 38,5 miljoen dollar. Zonder extra financiering kunnen de werkzaamheden niet worden voortgezet.
‘Dienovereenkomstig is het bedrijf van plan om zijn operationele prognose nauwlettend te blijven volgen, zijn bedrijfskosten te verlagen en aanvullende financieringsbronnen aan te boren,’ zo laat het bedrijf weten.
In het derde kwartaal is de omzet nog wel met 19 gestegen tot 72,9 miljoen, vergeleken met 61,1 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar.
Bird heeft al bijna een kwart van het personeel ontslagen. Daarnaast trad Bird’s CEO Travis VanderZandenaf als president en vervolgens als CEO, waarna Shane Torchiana diens taken overnam.
VanderZanden was tot eind 2016 verantwoordelijk voor de internationale groei bij Uber. Daarvoor was hij operationeel directeur bij Uber-concurrent Lyft.
Bird opende vier jaar terug een kantoor in Amsterdam met Jonatan de Boer een lokale managing director.

Lees hier het bericht