Vertrek co-CEO Salesforce roept vragen op

Beleggers reageerden woensdag negatief na het nieuws dat Co-CEO Bret Taylor van Salesforce zou aftreden en Marc Benioff zijn taken overneemt. De koers was gelijk 7 procent lager.
Beleggers rekenden erop dat de benoeming van Taylor het begin was van een lange termijn als operationeel CEO bij Salesforce.
Taylor, die eerder chief operating officer en chief product officer van Salesforce was, werd in november 2021 de co-CEO. Hij was een belangrijke drijvende kracht achter salesforces overname van Slack Technologies voor 27,7 miljard dollar.
Zijn vertrek werd niet toegelicht. ‘Na veel nadenken heb ik besloten om terug te keren naar mijn ondernemersroots,’ verklaarde Taylor.
Het nieuws werd gisteren gelijk met de kwartaalcijfers naar buiten gebracht.
Salesforce heeft het afgelopen kwartaal een lagere winst geboekt op een hogere omzet, maar de resultaten waren beter dan verwacht.
Salesforce boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 210 miljoen dollar, in vergelijking met 468 miljoen dollar een jaar eerder.
Voor het lopende kwartaal voorziet Salesforce een winst van 0,23 tot 0,25 dollar per aandeel en een aangepaste winst per aandeel van 1,35 tot 1,37 dollar per aandeel.

Lees hier het bericht