Veel kleine wijzigingen in Apple iOS 17

De eerstvolgende versie van de systeemsoftware voor Apple iOS 17, die in juni wordt aangekondigd en in het najaar wordt uitgerold, zal naar verluidt geen supergrote update worden, maar veel kleine wijzigingen bevatten.
De grootste veranderingen betreffen het Bedieningspaneel. Het Dynamic Island, dat voor het eerst op de iPhone 14 Pro verscheen, kan in iOS 17 een stuk meer, althans volgens bronnen die eerder betrouwbare gegevens deelden.
Nieuw zijn interactieve widgets voor op het openingsscherm. Deze bevatten nu ook knoppen, regelaars en andere functies, zonder dat je in de app zelf hoeft te kijken.
Gebruikers krijgen de mogelijkheid om op het toegangsscherm de lettergrootte te kiezen, zelfgemaakte toegangsschermen kunnen met anderen gedeeld, er kunnen Apple Music-songteksten worden gelezen op het toegangsscherm en de helderheid van de zaklamp kan worden aangepast.
Voor Europa biedt iOS 17 vanwege regelgeving de mogelijkheid om apps buiten de App Store om te installeren, maar elders staat Apple dat niet toe.
Apple werkt ook aan een digitale coachingdienst genaamd ‘Quartz’. Dit staat los van de plannen om een dagboek-app aan iOS 17 toe te voegen. De nieuwe dienst is bedoeld om gebruikers te motiveren om te blijven sporten, eetgewoontes te verbeteren en gezonder te slapen.
iOS wordt in juni op het ontwikkelaarscongres van Apple onthuld, maar daar zal de aandacht vooral uitgaan naar de nieuwe AR/VR headset.
Foto Shutterstock

Lees hier het bericht