Vanaf zondagavond stakingen in distributiecentra Albert Heijn

Werknemers van Albert Heijn hebben zondag het werk neergelegd in de distributiecentra. Het supermarktconcern heeft volgens FNV de laatste kans laten liggen om zonder trammelant een cao met een goede loonsverhoging af te spreken voor de duizenden mensen.
Albert Heijn blijft steken op 6 pro cent meer salaris in april 2023 en 2 procent per januari. Daarmee leveren de medewerkers in. Het gaat al snel om ruim 8 procent aan koopkracht.
De FNV eist dat de salarissen in een jaar structureel omhooggaan met 14,3%, plus 100 euro bruto per maand. De vakbond wil ook dat de lonen voortaan meestijgen met de prijzen in de winkels.
De parttimers in Pijnacker trappen af met stiptheidsacties en stoppen daarna voor in ieder geval enkele uren met werken, net als hun collega’s in de twee andere DC’s. Op maandag nemen ook de medewerkers met een fulltime contract het stokje over en leggen het werk neer.
De supermarktketen kan nog niet inschatten welke gevolgen de stakingen hebben voor de bevoorrading van de winkels of de online bezorgingen.
Bij de distributiecentra van Albert Heijn werken in totaal zo’n 4.000 mensen op de locaties in Geldermalsen, Hoorn, Pijnacker, Tilburg, Zaandam en Zwolle.

Lees hier het bericht