USB-C poort iPhone 15 ‘teleurstellend traag’

De iPhone 15 die volgende maand wordt gelanceerd wordt de eerste Apple smartphone met USB-C aansluiting, maar volgens een hardnekkig gerucht moeten gebruikers het stellen met lage transfersnelheden.
Hoewel Apple uiterlijk pas eind 2024 moet voldoen aan de Europese verplichting om zijn toestellen uit te rusten met USB-C, zal de aanstaande iPhone 15 de standaard Lighting poort al inruilen voor USB-C. Dat is op zich goed nieuws, want nagenoeg alle smartphones hebben deze aansluiting.
Volgens onderzoeker Majin Bu biedt de standaard kabel echter niet meer snelheid dan USB 2.0. Dat komt neer op 480Mbps, net als bij Lightning. USB C 3.1 gaat zelfs  tot 10 Gbps.
De meegeleverde iPhone 15 kabel zou overigens wel weer 1,6 meter lang zijn. De kabels krijgen vermoedelijk een passend kleurtje.
De Pro modellen worden naar verluidt voorzien van een Thunderbolt-chip, maar Apple zou de benodigde kabel weer niet standaard meeleveren. en alleen dan zijn de hoogste snelheden beschikbaar. Thunderbolt 3 biedt verbindingssnelheden tot 40 Gbps.
Het is de vraag of de ‘lage snelheden’ wel zo’n probleem zijn. iPhones gebruiken Bluetooth en wifi voor data-overdracht tussen toestellen.
De iPhones Pro komen naar verluidt beschikbaar in een nieuwe donkerblauwe kleur, zilver, spacezwart en een natuurlijke kleur titanium.

Lees hier het bericht