Uitstel van betaling voor IoT satellietbedrijf Hiber

Het Nederlandse bedrijf voor smalbandige satellietcommunicatie Hiber verkeert in geldnood. Aan het bedrijf is vrijdag surseance verleend, meestal volgt dan een faillissement.
Hiber levert IoT-communicatie voor zakelijke machine-to-machine toepassingen. Praktisch gezien betekent dat: monitoren van industrieel vastgoed, voertuigen, maritiem materieel, zwaar materieel voor de mijnbouw en olie-industrie en slimme meters. Met een kleine zendertje aan boord zijn al dit soort objecten via de ruimte uit te lezen op zaken als bijvoorbeeld status, locatie en bezettingsgraad.
Vorig jaar om deze tijd kwam Hiber in handen van Astrocast uit Zwitserland. De aandeelhouders van Hiber investeerders ruim tien miljoen euro in de kopende partij om de groeiplannen te helpen financieren.
De Amsterdamse scaleup werd toen al jaren geplaagd door liquiditeitsproblemen. In coronajaar 2020 werd een verlies van 10 miljoen euro geleden.
De Zwitsers ochten het Nederlandse bedrijf onder meer vanwege hun klantportfolio in de olie-industrie en mijnbouw, dekking in de VS en gespecialiseerde personeelsbestand.
Astrocast had plannen om meer dan honderd IoT satellieten te lanceren.

Lees hier het bericht