Uber sluit zich aan bij stakingsstorm

Dinsdag trekken Uberchauffeurs in optocht naar het hoofdkantoor van het platformbedrijf in Amsterdam in het kader van de door FNV aangevoerde stakingsweek.
De komende week voeren FNV-leden op ruim honderd locaties actie. Boa’s, chauffeurs van bussen, zorgtaxi’s en Uber, vuilnisophalers, groenvoorzieners, machinisten en conducteurs van regionale vervoerslijnen, winkelmedewerkers in de Bijenkorf én de rest van de winkelstraat gaan de straat op voor een eerlijk loon en betere arbeidsomstandigheden.
De inflatie slaat een gat in de koopkracht en flinke loonsverhogingen zijn broodnodig, zegt FNV.
In gemeenten, bij het streekvervoer, ETOS, Post.nl, het regionale treinvervoer, de touringcars, drankhandels, technische groothandel, sociale werkbedrijven, spuitgieterij Berry Promens en de Bijenkorf zijn dit jaar acties en stakingen geweest.
De stakingsstorm beperkt zich niet tot komende week. Er liggen op dit moment ultimatums bij bedrijven zoals Hibin, easyJet, Fokker Elmo en Intertek die op korte termijn aflopen. Ook daar dreigen acties, mochten de werkgevers niet ingaan op de eisen die FNV stelt.
FNV voert al sinds 26 november campagne onder de noemer ‘Nederland Verdient Beter’. De vakbond vindt dat werken moet lonen en eist dat iedereen een inkomen krijgt waar op een normale manier van te leven is. Werkenden zijn het afgelopen jaar 60 miljard euro misgelopen vanwege de inflatie en doordat het minimumloon nog niet naar 14 euro is opgetrokken. Dat geld moet volgens de FNV terug naar werkenden.

Lees hier het bericht