Twitter werknemers stappen massaal op, kantoren tijdelijk gesloten

Elon Musk heeft moeite om zijn personeel vast te houden nadat hij eerder deze week hun ultieme loyaliteit vroeg. Werknemers moesten tekenen voor lange werkdagen. Enige honderden werknemers hebben hun ontslag ingediend. Van de weeromstuit heeft Musk de kantoren gesloten tot aanstaande maandag.
De deadline om in de stemmen met de voorwaarden was donderdag. Naar verluidt zijn veel programmeurs opgestapt die verantwoordelijk zijn voor het oplossen van bugs en de stabiliteit van het platform. Gisteren zou Twitter al trager zijn geworden.
Een voormalige Twitter-medewerker die anoniem wenste te blijven, vertelde de BBC:  ‘Ik denk dat als het stof vandaag is opgetrokken, er waarschijnlijk minder dan 2.000 mensen over zullen zijn.’
Gisteravond zag Musk zijn fout in en trok hij zijn terugkeer-naar-kantoormandaat in. Voortaan mogen programmeurs weer vanuit huis werken.
Naar buiten toe laat Musk niks blijken: ‘De beste mensen blijven, dus ik maak me geen zorgen’. En in een andere tweet: ‘En … we hebben net een all-time high in Twitter-gebruik lol .’

Lees hier het bericht