Twitter-kloon Threads is de helft van zijn gebruikers alweer kwijt

Twitter-rivaal Threads heeft weken na de lancering ongeveer de helft van zijn gebruikers verloren. Ze hebben de app gedownload, maar gebruiken het niet meer. Dat heeft topman Mark Zuckerberg donderdag aan werknemers verteld, meldt Reuters.

‘Het is duidelijk dat als je meer dan 100 miljoen mensen hebt die zich aanmelden, het geweldig zou zijn als ze allemaal of zelfs de helft van hen zouden blijven hangen. We zijn er nog niet’, vertelde Zuckerberg.
De afgelopen weken was al duidelijk dat het aantal dagelijks actieve gebruikers sterk terugliep. Het waren er nog maar 13 miljoen, een daling van ongeveer 70 procent ten opzichte van een piek op 7 juli, volgens schattingen van Sensor Tower.
De gemiddelde tijd die gebruikers besteden aan de iOS- en Android-apps is ook gedaald van 19 minuten naar vier minuten.
Een voor de hand liggende verklaring voor de daling is dat Threads maar weinig functies aanbiedt, zoals een chronologische weergave die veel gebruikers essentieel vinden.
Ook is er het probleem dat relatief weinig mensen erg actief zijn op het platform, waardoor meer passieve bezoekers minder reden hebben om er veel tijd door te brengen.
Zuckerberg gelooft nog steeds dat hij de retentie kan tegengaan door nieuwe functies toe te voegen, waaronder een desktopversie en zoekfunctionaliteit.
Ook moeten Theads discussies meer zichtbaar worden in zusterapp Instagram.
Meta verbaasde woensdag met beter dan verwachte kwartaalcijfers.
Zuckerberg verdedigde intern ook de enorme verlieslijdende activiteiten rond de metaverse. Zuckerberg verwacht een grootscheepse adoptie rond 2030. “Nu investeren betekent dat we er straks klaar voor zijn.”

Lees hier het bericht