Tweede OKay Direct strijkt neer in Lennik

OKay opent in het Belgische Lennik, op de parkeerplaats van de bestaande OKay-winkel, een tweede OKay Direct. Dat is een innovatieve winkelformule waar klanten dag en nacht hun boodschappen kunnen doen dankzij door Colruyt Group ontwikkelde technologie.
Het is nog maar de tweede OKay Direct in België. Het gaat om een hoogtechnologische container met een beperkt assortiment van zo’n tweehonderd producten. De focus ligt op vers, on-the-go en snelle maaltijdoplossingen. OKay Direct mikt hiermee op een publiek dat nog sneller wil shoppen buiten de klassieke openingsuren.
OKay Direct opende bijna anderhalf jaar geleden voor het eerst zijn automatische deuren in centrum Gent. In deze moderne ‘self service store’ kunnen klanten elke dag van de week, dag en nacht, boodschappen doen dankzij de vernuftige technologie die ontwikkeld werd door Smart Technics, de innovatiehub binnen Colruyt Group.
Klanten kunnen sinds 1 februari dag en nacht terecht in de OKay Direct op de parking van OKay Lennik. Ook op zondag kunnen ze hier terecht voor vers afgebakken koffiekoeken, pistolets en brood.
Klanten krijgen toegang tot de winkel door de QR-code van hun Xtra-app of -kaart te scannen. Met die QR-code kunnen ze de deuren van de koelkasten openen om producten te nemen. Alle aankopen worden geregistreerd op basis van productdetectie in de rekken. Door de QR-code aan de kassa opnieuw in te scannen wordt de eindafrekening gemaakt en kunnen ze elektronisch betalen voor het verlaten van de winkel.
In Gent lost het nieuwe winkelconcept OKay Direct de verwachtingen ruimschoots in. De resultaten ‘evolueren positief’ en de klanten reageren volgens Colruyt zeer enthousiast.
Lagardère Travel Retail Belgium heeft deze week een geautomatiseerde winkel ingehuldigd op Brussels Airport, het resultaat van de samenwerking met Atos.
Na het scannen van hun toegangskaart kunnen passagiers zich door de winkel verplaatsen en artikelen pakken, die in een virtueel winkelmandje worden gelegd en bij de betaalterminal worden betaald.

Lees hier het bericht