Tweede Amazon Prime Day in oktober, ook in Nederland

Amazon organiseert weer een tweede Prime Day in de maand oktober. Met de nieuwe Prime Early Access Sale wil Amazon het feestseizoen internationaal aftrappen. Het koopjesfestijn staat ook weer gepland voor Nederland.
Dit jaar wordt het festijn opgetuigd in negentien landen, waaronder twaalf Europese. Daaronder alledrie de beneluxlanden. Enkel abonnees van Prime komen in aanmerkingen voor de lagere prijzen.
Tot 2022 organiseerde Amazon dit koopjesfestijn slechts een keer per jaar. Dat was doorgaans in de maand juli. Vorig jaar kwam daar verandering in en gingen ook in oktober massaal kortingsstickertjes op tal van producten in de schappen. Het e-commercebedrijf trekt hiermee een wezenlijk deel van de klanten met koopplannen voor november en december al vroeg naar zich toe.
Koopjes staat bij Amazon niet automatisch voor lage marges. Het bedrijf koopt gericht in op hele grote schaal en kan prijsvoordelen doorgeven aan zijn klanten.
Nederlandse klanten worden sinds kort niet meer louter vanuit buitenlandse distributiecentra bediend. Amazon heeft namelijk zijn eerste Nederlandse fullfilmentcenter geopend. Het gaat om een aanvulling op het sorteercentrum in Rozenburg. Het dc van 2.200 m2 in Almelo kan tot 25.000 pakketten per dag verwerken.
Shoppingfestijn Black Friday valt dit jaar op 24 november. Webwinkeliers doen daar met gemengde gevoelens aan mij, omdat het ze veel inspanning oplevert maar amper extra winst.

*) Foto door Mika Baumeister, op Unsplash

Lees hier het bericht