Twaalf procent van Nederlanders heeft slimme gezondheidsapparaten

Twaalf procent van de Nederlanders van 16 tot 75 jaar gebruikte in 2022 slimme gezondheidsapparaten. Alleen in Denemarken werd dit vaker gedaan. Het EU-gemiddelde in 2022 was 6 procent, zo blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het CBS.
In de eerste helft van 2022 maakte 46 procent van de Nederlanders van 12 jaar of ouder via interneteen afspraak met de huisarts of medisch specialist. Twee jaar eerder was dat nog 31 procent. Ook worden medische gegevens vaker online bekeken en wordt er steeds meer gebruik gemaakt van online diensten, zoals consulten en herhaalrecepten aanvragen. Dit blijkt uit onderzoek door het CBS.
Vooral tussen 2020 en 2021 nam het gebruik van internet voor deze medische diensten sterker toe. Mogelijk komt dit door de coronapandemie, waardoor deze diensten in de eerste helft van 2021 meer digitaal werden aangeboden, terwijl er in de eerste helft van 2022 weer meer behoefte bestond aan persoonlijk contact.
Verder kocht 18 procent medicijnen via internet en 5 procent gebruikte betaalde gezondheidsapps.
De enquĂȘte ICT-gebruik van huishoudens en personen wordt jaarlijks in de maanden april tot juli door het CBS gehouden. In 2022 namen ruim 6000 mensen van 12 jaar of ouder hieraan deel.

Lees hier het bericht