Tonny Media naar ‘vier miljoen plays’ per maand

Podcastuitgever Tonny Media genereert naar eigen zeggen ruim vier miljoen plays per maand op zijn netwerk met ruim veertig titels.
Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, toen het in oktober nog sprak over 2,4 miljoen plays. Een maand geleden was er nog sprake van ‘meer dan drie miljoen‘ plays.
Het actueelste cijfer wordt gemeld door het FD, dat in een achtergrondverhaal de Nederlandse podcastwereld onder de loep neemt. De krant stelt dat de markt qua aanbod richting volwassenheid gaat, maar financieel nog niet. Uitgevers als Podimo, en zijn gratis label Dag en Nacht Media, schrijven bijvoorbeeld nog rode cijfers. En adverteerders vinden bij de audioproducties te weinig commerciële posities naar hun zin.
De maandelijks vier miljoen plays op Tonny Media zijn niet onafhankelijk te staven. Het bedrijf doet niet mee aan de onafhankelijke metingen zoals NLO Podcast Standaard elke maand rapporteert. Daarin zitten bijvoorbeeld NPO, RTL, Talpa, FD Mediagroep, DPG Media en NRC. Die rapporteren ruim twee miljoen afgespeelde streams per week.
Foto: Hans B.-Sickler (cc)

Lees hier het bericht