TikTok lanceert muziekdienst in Brazilië en Indonesië

TikTok wil de concurrentie aangaan met Spotify en Apple Music en heeft een muziekdienst met abonnement gelanceerd onder de noemer TikTok Music in Brazilië en Indonesië. Er kan gebruik worden gemaakt van bestaande TikTok-accounts.
Het aanbod omvat de volledige catalogus van Universal Music Group, Warner Music Group en Sony Music. Je kunt gezamenlijke afspeellijsten maken met vrienden, je muziekbibliotheek importeren en nummers via songteksten zoeken.
De dienst bevat ook een Shazam-achtige functie die muziek kan identificeren waar je toevallig naar luistert. Net als Spotify Premium laat TikTok Music gebruikers nummers downloaden voor offline luisteren.
Of TikTok de dienst ook elders wil lanceren, is niet bekend. ‘We zijn enthousiast over de kansen voor TikTok Music, voor muziekfans, artiesten en de industrie, maar we hebben geen nieuws over toekomstige plannen’, aldus de woordvoerder in een e-mail aan TechCrunch.
De dienst vervangt ByteDance’s bestaande streamingdienst Resso, die op 5 september wordt afgesloten in Brazilië en Indonesië.

Lees hier het bericht