Tienduizend start-ups en Elon Musk naar Vivatech Parijs

Parijs is vanaf woensdag het kloppend hart van de Europese techindustrie wanneer 10.000 start-ups zich daar verzamelen voor Vivatech. Tal van prominenten staan daar op het podium, onder wie Elon Musk.
In totaal zullen rond de honderdduizend mensen de Franse beurs Vivatech bezoeken. Drie dagen is vloer open voor professionals, de vierde en laatste dag kan het grote publiek zien welke technische en digitale hoogstandjes Franse en buitenlandse bedrijven voortbrengen.
Grote bedrijven als L’Oreal, LVMH, Manpower en Publicis Groupe tonen er hun technische neusjes van de zalm. Ze staan daar met specialistische bedrijfjes waarin ze participeren en de innovatieve projecten van binnen de eigen bedrijfsmuren. Maar ook concerns als Meta, Google en Microsoft pakken jaarlijks uit met enorme, niet te missen stands.
De voornaamste thema’s op het congres zijn zaken als: AI, Energie & Klimaat, Marketing & Advertising, Deeptech, Web3 en de toekomst van sport. Aan dat laatste is een aparte hal gewijd.
Het Parijse event is opvallend internationaal georiënteerd. Toespraken zijn in het Engels, ook die van Franse sprekers, stands op de beurs zijn in het Engels en ook de medewerkers van het event zelf staan hun mannetje in een andere taal. VivaTech staat op fundamenten die een internationaal publiek kunnen aanspreken.
Tot de sprekers dit jaar behoren mensen als Elon Musk, Marc Benioff (Salesforce), CEO Dan Schulman van Paypal en topmensen van bijvoorbeeld Renault, Bharti, MIT, Harvard en Dassault.
Nederland is slechts op kleine schaal vertegenwoordigd. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een stand waar twintig start-ups zich presenteren.

Lees hier het bericht