Thuiswinkel.org toont politieke agenda parlementsverkiezingen

Thuiswinkel.org begint zijn lobby richting de Nederlandse politiek om e-commerce opgenomen te krijgen in de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen voor het nieuwe parlement.
Begin deze week publiceerde de belangenorganisatie voor Nederlands e-commerce de tien belangrijkste punten voor zijn achterban en de Nederlandse online shoppende consument.
De twee belangrijkste punten in de lobby zijn: digitalisering en duurzaamheid. Die worden op verschillende manieren uitgewerkt. In grote lijnen komt het erop neer, dat Thuiswinkel.org een duidelijk en toekomstgericht beleid vraagt van de komende regering qua duurzaamheid en een concurrerend internationaal speelveld voor zijn tweeduizend leden, de webwinkels.
In de Nederlandse e-commercesector ging vorig jaar 33 miljard euro aan directe handel om, transacties tussen koper en verkoper. Dat is nog exclusief de omzet van toeleveranciers en dienstverleners aan deze internetbedrijven.
Op 2 november organiseert Thuiswinkel.org in Den Haag een bijeenkomst met experts, politici en beleidsmakers over zijn politieke agenda. De verkiezingen voor de nieuwe Tweede Kamer vinden plaats op woensdag 22 november 2023.
De belangenorganisatie voor e-commerce is sinds de aanstelling van directeur Marlene ten Ham in 2021 zichtbaarder politiek actief. Ten Ham werkt hiervoor bij Ecommerce Europe, de Europese koepelorganisatie voor digital commerce in Brussel.

Lees hier het bericht