Techgiganten lozen Europese kantoorruimte

Grote Amerikaanse techbedrijven als Facebook, Google en Salesforce zijn bezig de hoeveelheid gehuurde vloerruimte in Europa terug te dringen.
De Financial Times verneemt dat van direct betrokken bronnen. Het gaat in elk geval om kantoorruimte in Londen en Dublin. Daar zitten veelal de Europese hoofdkantoren van Amerikaanse techbedrijven.
Als gevolg van afkoelende economieën, maar ook nog verruimd beleid rondom thuiswerken zitten de bedrijven met meer ruimte dan ze nodig hebben. En vraag naar meer is binnen afzienbare tijd niet te verwachten.
Facebook, Google en Salesforce zijn alle drie op zoek naar onderhuurders voor de locaties waar ze voor langere duur contractueel aan vast zitten. Korter lopende contracten worden niet verlengd.
Booking.com krijgt ruim een half miljard euro voor de verkoop van zijn nieuwe hoofdkantoor aan een Duitse bank. Het betreft een zogenoemde ‘verkoop-en-leasebackconstructie’, waarmee het bedrijf zekerheid heeft van een vaste huurprijs. Booking huurt het pand naast Amsterdam Centraal Station de komende 16,5 jaar voor een bedrag van ruim 24 miljoen euro per jaar.
Foto: It’s No Game (cc)

Lees hier het bericht