‘Superdry wil e-commerce uitbesteden’

Modemerk en retailer Superdry zou met spoed op zoek zijn naar een partij om de techniek van zijn e-commerceactiviteiten naar uit te besteden.
Shopify zou een van de partijen zijn waar het Engelse concern mee spreekt, aldus The Times.
De exacte reden voor de zoektocht blijft gissen, maar het ziet ernaar uit dat de Engelsen door de CFO worden gedwongen keuzes te maken. En die keuze luidt schijnbaar dat Superdry een retailer en modemerk is en dat de rest, zoals e-commerceoperaties daar niet bij horen.
Een partij als Shopify levert clouddiensten waarmee winkeliers hun voorraden omnichannel kunnen beheren, betalingen kunnen laten verrichten, marketing bedrijven en de verzendingen tot de daadwerkelijke logistiek kunnen uitbesteden.
Het motief voor deze stap is ogenschijnlijk dat Superdry de kosten in de hand moet krijgen. De omzet voor het lopende jaar zal tegenvallen, klonk recent de waarschuwing (PDF) en onder de streep wordt ‘ongeveer break-even’ gedraaid.
Vorige maand werd twaalf miljoen pond nieuw geld opgehaald met een emissie om het eigen vermogen te verstevigen (PDF) . Eerder verkocht men intellectueel eigendom op de Aziatische markt, vermoedelijk merkrechten, ter waarde van 34 miljoen pond.
Shopify hielp klanten in het eerste kwartaal van 2023 voor vijftig miljard dollar handel te verstouwen via internet (PDF).

*) Foto door David Marcu, op Unsplash

Lees hier het bericht