Studytube verkoopt Springest aan Archipel Academy

Het zakelijke online leerplatform Studytube verkoopt Springest na een goed jaar eigendom door aan Archipel Academy. De twee sluiten verder een samenwerkingsverband.
De partijen verdelen het klantenbestand van opleidingsmarktplaats Springest en de laatste wordt door Archipel Academy overgenomen. Daarbij spraken de partijen af geen mededelingen te doen over financiële details bij de transactie.
Archipel Academy breidt met de overname zijn leeraanbod uit met meer dan driehonderdduizend cursussen en trainingen, afkomstig van meer dan achtduizend verschillende opleiders. Daarnaast geeft het Europese aanbod en de al bestaande Springest-infrastructuur in onder andere Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië de koper een springplank naar Europa.
Het merk en de medewerkers van Springest komen in handen van Archipel Academy.
Studytube verkoopt Springest al weer om zich op zijn kernactiviteiten te richten.
Voor Archipel is dit de vierde overname in een jaar tijd. Eerder kocht het al Conclusion Learning Centers van IT-bedrijf Conclusion en het opleider Quofox uit Berlijn. In juni 2022 werd Edubookers overgenomen.
De overnames worden gefinancierd vanuit een kapitaalinjectie die in de zomer van 2022 plaatsvond. Daarbij haalde Archipel Academy dertien miljoen euro venturecapital op bij Pride Capital Partners (portfolio).
*) Foto door Tim Gouw, op Unsplash

Lees hier het bericht