Studenten TU Eindhoven bouwen grootste werkende Nintendo-controller ter wereld

Dankzij de jubilerende studievereniging Thor spelen voorbijgangers op TU/e-campus Super Mario in XL-formaat. De megacontroller is 6 bij 2,5 meter groot en gebaseerd op de populaire Super Nintendo uit de jaren negentig. Het reuze-exemplaar is door vier commissieleden en een handjevol vrijwilligers van de jubilerende studievereniging Thor (faculteit Electrical Engineering) gebouwd.
Iedereen kan op de TU/e-campus, in de Markthal bij MetaForum, een potje Super Mario meespelen tot vrijdag 2 december.
Thor wilde voor hun 65-jarige jubileum weer ‘iets vets doen’. In 2014 projecteerde Thor al eens het grootste Tetris-spel ooit op een van de gebouwen op de TU/e-campus, destijds wel goed voor een vermelding in het Guiness Book of Records.
Ditmaal is het team ongeveer driekwart jaar bezig geweest met de uitwerking en de bouw, voornamelijk bij Britt in de tuin onder een partytentje.
De knoppen van de originele controller zijn niet alleen rond, maar ook licht gebogen. Om dit op grote schaal na te bootsen, werd voor een opvallende oplossing gekozen.
Wat er na vrijdag 2 december gaat gebeuren met de controller – die overigens via een laptop op het scherm is aangesloten – is nog niet bekend.
Foto: Bart van Overbeeke

Lees hier het bericht