Strategische keuzes in de digitale transformatie van een groothandel

Hoe maken moderne e-commerce-technologieën het mogelijk voor groothandels om een beter schaalbare en meer sustainable business te realiseren?
In deze video vertellen Gerrit Enthoven (Intershop) en Roel van Alebeek (zelfstandig Ecommerce Architect) hoe groothandels door te investeren in klantdata en moderne e-commerce-technologieën nieuwe groeikansen kunnen realiseren. Door een beter klantinzicht kan je klanten persoonlijker – en dus beter – bedienen, waardoor de customer lifetime value toeneemt en direct to consumer (D2C)-initiatieven mogelijk worden.
Aan de hand van praktijk cases behandelen zij 4 aanvullende groeistrategieën en de daarvoor benodigde technologische vereisten:

Direct-to-Consumer: Groothandels kunnen rechtstreeks in contact komen met eindklanten via B2C e-commerce.
Cooperative Business-to-Business: Groothandels kunnen direct aan kleine en middelgrote detailhandelaren en handelsbedrijven verkopen en hen ook helpen arbeidsintensieve processen te vereenvoudigen om makkelijker zaken te kunnen doen.
Marktplaatsen: Groothands kunnen full-service providers (marktplaatsen) worden voor kleinere speciaalzaken en dealers.
Full service: Groothandels kunnen full-service providers worden voor klanten.

In deze video worden verder diverse belangrijke technologische vereisten besproken die belangrijk zijn voor de genoemde strategieën.
Collectie: Emerce Digital Wholesale
Spreker: Gerrit Enthoven (Director Sales EMEA West bij Intershop) en Roel van Alebeek (Ecommerce Architect bij Roel van Alebeek eCommerce)
Host: Glen Schrijvers

Lees hier het bericht