Sterkste kwartaal ooit voor Uber

Uber heeft zijn sterkste kwartaal ooit afgesloten. De bruto boekingen groeiden in het vierde kwartaal met 19 procent naar 30,7 miljard dollar. De omzet lag 49 procent hoger en het handelsresultaat bedroeg 665 miljoen. Onder de streep stond is er nog wel een verlies van 595 miljoen, al kwam dat mede door herwaardering van bezittingen.
Inmiddels verdient Uber het meest aan het bezorgen van boodschappen en maaltijden. Dat leverde in het kwartaal 4,1 miljard dollar op. De taxidiensten waren goed voor 2,9 miljard dollar, en vracht voor net 1,5 miljard.
Het bedrijf komt uit een diep dal als gevolg van de coronamaatregelen. Nu voorspelt het bedrijf voor het lopende kwartaal een aangepast EBITDA van 660 tot 700 miljoen dollar.
De resultaten staan in schril contrast met andere techbedrijven die afgelopen maanden het ene massaontslag na het andere aankondigde.
Boze Uber-chauffeurs eisten dinsdag bij het hoofdkantoor in Amsterdam een hoger salaris. Volgens FNV-bestuurder Amrit Sewgobind deden ‘een kleine honderd chauffeurs’ mee aan het protest.
De FNV voert al een tijd actie tegen Uber. Het bedrijf zou de chauffeurs niet behandelen als zelfstandig ondernemers, maar ook niet in dienst willen nemen om een cao-loon te betalen.
Rivaal Lyft publiceert morgen zijn kwartaalcijfers.

Lees hier het bericht