Sterke winstdaling bij Samsung

Zoals verwacht sluit Samsung, ’s werelds grootste fabrikant van geheugenchips, smartphones en televisie, een slecht kwartaal af. De operationele winst in het tweede kwartaal daalde met 96 procent op jaarbasis, de zwakste prestatie in meer dan 14 jaar.
De Zuid-Koreaanse technologiegigant rapporteerde een operationele winst van van 8,9 biljoen won ($,7 miljard dollar).. De omzet daalde 22 procent op jaarbasis naar 60 biljoen won.
Het Aziatische bedrijf kampt met een zwakke wereldwijde vraag, ondanks maatregelen om het overschot aan chips aan te pakken. De productie van halfgeleiders worden verder teruggeschroefd. De verkoop van vlaggenschip Galaxy is beter dan die van zijn voorganger, maar ook Samsung mey dat de vraag terugloopt.
Het bedrijf verwacht wel herstel in de tweede helft van het jaar.
Samsung presenteerde de slechte cijfers een dag na zijn Unpacked evenement, waar de nieuwste vouwbare smartphones van het bedrijf werden uitgepakt. De presentatie kwam voor de verandering uit Seoul, vermoedelijk omdat vouwbare smartphones daar goed worden verkocht.

Lees hier het bericht