Starlink test ‘Global Roaming Service’

Satellietbedrijf Starlink test een nieuw abonnement waarmee de eigenaar wereldwijd breedband internet uit de lucht kan plukken.
Het betreffende abonnement heet ‘Global Roaming Service’ en gaat tweehonderd dollar per maand kosten. Daarnaast moet de abonnee een hardwarekit erbij kopen van zeshonderd dollar.
Iemand die werd uitgenodigd voor de test deelt Starlinks bericht via Twitter. Daaruit komt naar voren dat abonnees moeten betalen in dollars en hiermee praktisch overal ter wereld op land internet kunnen kopen. Op de wereldzeeën is Starlink al beschikbaar voor de maritieme industrie.
Het lijkt erop dat het nieuwe abonnement vooral geschikt is voor personen en organisaties die veel reizen en zich vaak bevinden op locaties met amper of geen dataverbinding.
Starlink maakt richting de testers alvast een voorbehoud: dit is nieuwe technologie dus de connectie is niet altijd even stabiel.

NEWS: Starlink is testing a new “Global Roaming Service” for $200/mo, plus the standard $599 for Hardware. Will they offer this as an add-on for $65/mo like portability? @RealTeslaNorth @MarcusTuck3 https://t.co/c2vQhtOUL8 pic.twitter.com/kiLMsMkhDY
— Nathan Owens (@VirtuallyNathan) February 17, 2023

Starlink heeft nu zo’n 1.500 satellieten in een baan om de aarde. Dat is een wereldomspannend netwerk. Het bedrijf mag nog niet in alle landen officieel zijn diensten commercieel aanbieden.
Foto: SpaceX (cc)

Lees hier het bericht