Staatssecretaris Van Huffelen naar SXSW 2023

Staatsecretaris Alexandra van Huffelen, verantwoordelijk voor Koninkrijksrelaties en Digitalisering, gaat als deelnemer van de Nederlandse missie naar SxSW mee naar de 2023-editie van het festival in de Amerikaanse stad Austin.
Op zaterdag 11 maart zal de staatsecretaris de handels- en inspiratiemissie officieel openen in het Innovation Bridge Europe House op SxSW. Dit doet ze samen met missieleider Barbera Wolfensberger. In het dagelijks leven is zij directeur-generaal Cultuur en Media van het ministerie van OC&W. Initiatiefnemers Danny Frietman en Arne Koefoed van New Dutch Wave zijn er ook bij.
Tijdens het jaarlijkse festival zal de staatssecretaris onder andere op uitnodiging van de permanente vertegenwoordiging van de Europese Commissie in de Verenigde Staten deelnemen aan een paneldiscussie over de inzet van nieuwe technologie en publieke waarden. De moderatie is in handen van de verse EU-ambassadeur voor Silicon Valley, Gerard de Graaf.
De Nederlandse handels- en inspiratiemissie, die van 9 tot en met 13 maart duurt, is een initiatief van New Dutch Wave en CreativeNL. Zij organiseren voor de zesde keer een missie naar SxSW. Het doel van de missie is de innovatie in de Nederlandse creatieve sector te versnellen en internationale samenwerking te bevorderen.

Lees hier het bericht