Snapchat gaat AI nog breder omarmen

Snapchat wil meer gaan doen met generatieve AI na eerder de AI-aangedreven chatbot My AI te hebben gelanceerd.
Het bedrijf heeft onder de naam Dream functies ontwikkeld waarmee Snapchat-gebruikers selfies kunnen maken of uploaden waarmee de app nieuwe foto’s kan genereren in scenario’s, vergelijkbaar met wat andere AI-foto-apps in de App Store al bieden.
Verwijzingen naar het kopen van zogenoemde Dream Packs in de app van Snapchat suggereren ook dat dit op een gegeven moment een functie kan zijn die inkomsten kan genereren.
Snapchat werkt voor zijn bot samen met OpenAI, het bedrijf achter ChatGTP. My AI doet alsof het je beste vriend is en je kom er zelfs een afspraakje mee maken. Na de nodige kritiek hierop heeft Snap het nodige aangepast, zodat er niet langer wordt gezegd dat het een echt persoon is waar je in de fysieke wereld mee kunt afspreken.
Gisteren werd bekend dat in navolging van Meta ook Snap gebruikers de mogelijkheid biedt om personalisatie uit te schakelen.
De Digital Services Act (DSA) van de Europese Unie vereist dat bij grotere online platforms gebruikers persoonlijke aanbevelingen uit kunnen zetten.
De deadline voor de negentien bedrijven om te voldoen aan de DSA is 25 augustus.
 

Lees hier het bericht