Shopper went aan idee ‘betalen voor retouren’

Het besef lijkt bij online shoppen door te dringen dat retourlogistiek niet gratis is. Een kwart van de ondervraagden zegt in een onderzoek bereid te zijn te betalen om een bestelling terug te sturen.
Hoe duurder de aanschaf was, hoe meer men bereid is te betalen. Het maximum bedrag ligt voor Nederlanders rond de vijf euro. Dat blijkt uit de E-commerce Delivery Compass dat Sendcloud opstelde na onderzoek door Nielsen in negen EU-landen onder negenduizend respondenten.

Het logistieke softwarebedrijf spreekt over een belangrijk kantelpunt. “Want maar liefst 85 procent van de consumenten zegt regelmatig een aankoop te retourneren. Nog eens 4 op de 5 consumenten zegt bijna altijd eerst de retourvoorwaarden te checken alvorens tot een bestelling over te gaan en twee derde beweert een bestelling te staken wanneer duidelijke retourinformatie ontbreekt.”
Hoewel het besef over retourkosten gestaag doordringt, slikt niet iedereen dat al voor zoete koek. De helft van de Nederlanders vindt gewoon dat de verkoper de kosten maar moet dragen. Europees gezien ligt dat op 56 procent.

Lees hier het bericht