Schiphol test kunstmatige intelligentie voor beveiliging

Royal Schiphol Group start een samenwerking met security technologiebedrijf Pangiam om een nieuwe manier voor veilige en snelle controle van handbagage te ontwikkelen. De nieuwe technologie, aangedreven door kunstmatige intelligentie, kan op termijn eraan bijdragen dat reizigers sneller door de veiligheidscontrole kunnen, zonder concessies te doen aan de veiligheid.
De technologie maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en algoritmes, om beelden van handbagage te analyseren en verboden items en andere veiligheidsrisico’s te identificeren. In de toekomst kan de technologie medewerkers ondersteunen en het proces voor reizigers versnellen.
Schiphol test de nieuwe technologie in de praktijk en op kleine schaal, zodat het systeem verder kan ontwikkelen. De technologie kan worden toegepast op bestaande hardware en apparatuur, zoals de CT-scans op Schiphol. Ook kan het worden gebruikt in combinatie met andere software. Wanneer de technologie aan alle vereisten en Europese regelgeving voldoet en de testperiode succesvol is, wordt het op schaal geïmplementeerd.
De samenwerking tussen Pangiam en Schiphol maakt deel uit van een breder programma om innovatie en ontwikkeling van veelbelovende interne en partner-technologieoplossingen te versnellen.

Lees hier het bericht