Samsung lanceert vijfde generatie vouwbare telefoons

Samsung heeft de Galaxy Z Flip 5 en Fold 5 officieel aangekondigd. De vouwbare toestellen zijn flink verbeterd, maar ook duurder geworden.
Het is het vijfde opeenvolgende jaar ingaat dat Samsung opvouwbare telefoons lanceert, maar of die markt echt ‘booming’ is moet worden betwijfeld. Volgens Counterpoint is de markt niet groter dan 2,52 miljoen stuks (eerste kwartaal). Buiten Samsung zijn er maar een paar merken die actief zijn op deze markt.
De Galaxy Fold van 2019 was technisch gezien niet de eerste opvouwbare smartphone. Dat was de Royole FlexPai, hoewel dit toestel meer voelde als een prototype dan als een product. Google lanceerde dit jaar de Pixel Fold. OnePlus zou ook werken aan opvouwbare telefoon.
De belangrijkste verbetering van de Flip 5 is het grotere OLED-scherm aan de buitenzijde. Dat heeft een diagonaal van 3,4 inch, terwijl de Flip 4 het moest stellen met 2,1 inch. dige apps te draaien op dit schermpje.
Samsung heeft ook het scharnier verbeterd, waardoor er in dichtgeklapte toestand geen naad meer zichtbaar is tussen de twee helften.
De Galaxy Z Flip 5 draait op een Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy-chip, bekend van de Galaxy S23-serie. Voor de variant van 8GB RAM bij en minimaal 256GB betaal je 1199 euro.
Naast de Galaxy Z Flip 5 kondigde Samsung ook de Z Fold 5 officieel aan. Aan de buitenkant bevindt je een smal 6,2 inch-oled-scherm. Opengevouwen heb je een compacte 7,6 inch-tablet in handen. Op het display kun je twee apps tegelijk draaien.
De nieuwe Fold draait eveneens op een Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy-chip. Het instapmodel beschikt over 12GB RAM en 256GB opslagruimte. Voor minder dan 1899 euro heb je hem niet in huis en dat is 100 euro meer dan vorig jaar.
De Galaxy Z Flip5 is verkrijgbaar vanaf 1.199 euro in de kleuren Mint, Graphite, Cream en Lavender en kan gepersonaliseerd worden met een reeks accessoires, zoals de Clear Gadget Case, Flap Eco-Leather Case, Flipsuit Case en de gemakkelijk mee te nemen Silicone Case met Ring.
De Galaxy Z Fold5 is verkrijgbaar vanaf 1.899 euro in Icy Blue, Phantom Black en Cream35, met een verscheidenheid aan praktische hoesjes, zoals de Slim S Pen Case, de Clear Gadget Case, de Eco-Leather Case en de Standing Case met Strap.

Op Galaxy Unpacked zijn niet alleen nieuwe smartphones gepresenteerd, ook zijn weer nieuwe slimme horloges ‘uitgepakt’. De Samsung Galaxy Watch 6 is daar officieel gepresenteerd en ook de Watch 6 Classic.
Net zoals de voorgangers draait de Watch 6 (Classic) weer op Wear OS, het bekende besturingssysteem van Google.
De Galaxy Watch6 en Galaxy Watch6 Classic kunnen vanaf 26 juli in geselecteerde markten worden gereserveerd en zijn vanaf 11 augustus verkrijgbaar.
De Galaxy Watch6 is verkrijgbaar in 44mm in Graphite en Silver en in 40 mm in Graphite en Gold. Prijzen beginnen bij 319 euro voor de Bluetooth-versie en 369 voor de LTE-versie.
De Galaxy Watch6 Classic met de geliefde roterende omlijsting is verkrijgbaar in Black en Silver in 43 mm en 47 mm, vanaf 419 euro voor de Bluetooth-versie en 469 voor de LTE-versie.

Samsung kondigde vandaag ook nog de Galaxy Tab S9, die eerste die een zogeheten IP68-classificatie heeft bereikt. Dat betekent dat het stof en een duik in water aankan.
De andere grote update hier is de Snapdragon 8 Gen 2 voor Galaxy. De chip werd eerder dit jaar geïntroduceerd voor de Galaxy S23. De chip is een aangepaste versie van de Snapdragon 8 Gen 2, die enkele verbeteringen brengt.
Op de Tab S9 zit een 13 megapixel-hoofdcamera op de achterzijde en een 12 megapixel-selfiecamera aan de voorkant.
De 5G modellen bieden nu voor het eerst Dual SIM, met een combinatie van een fysieke simkaart en eSIM.
De Galaxy Tab S9-reeks kan vanaf 26 juli worden gereserveerd in geselecteerde markten en is algemeen beschikbaar vanaf 11 augustus.
De reeks is verkrijgbaar in twee kleuren, Beige en Graphite, en in drie formaten: 14,6-inch voor de Tab S9 Ultra (€1.339), 12,4-inch voor de Tab S9+ (€1.119) en 11-inch voor de Tab S9 (€899). De tablets draaien uit de doos op Android 13 met Samsungs One UI-skin daaroverheen.

Lees hier het bericht