Safari passeert Edge als populairste browser

Safari is Microsoft Edge gepasseerd in de ranglijst van ’s werelds populairste webbrowsers en eindigt direct achter Chrome.
Volgens Statcounter is Safari opnieuw de op één na populairste webbrowser ter wereld. Meer specifiek gebruikt 11,87 procent van de desktopgebruikers Safari regelmatig, terwijl Microsoft Edge nu op de derde plaats staat met 11 procent.
De populariteit van Safari is de danken aan het marktaandeel van de iPhone. Het marktaandeel van de desktopversie voor Macs stelt weinig voor. Er is geen Windows versie van Safari. Edge heeft op zij beurt geen serieus marktaandeel op smartphones.
Toch loopt Safari nog steeds achter op zijn concurrenten als het gaat om ondersteuning van de nieuwste webstandaarden. Microsoft heeft ingezet op op AI gebaseerde functies om de Edge-webbrowser aantrekkelijker te maken.
Het is niet gek dat Google Chrome de meest gebruikte desktopwebbrowser ter wereld blijft met 66,13 procent van het marktaandeel. Vergeleken met Statcounter- gegevens uit 2022 groeide Safari met meer dan 2 procent, terwijl Microsoft Edge slechts met 1 procent groeide. Google Chrome daarentegen behoudt hetzelfde percentage als vorig jaar, waaruit blijkt dat de browser nauwelijks last heeft van zijn concurrenten.
Apple zal naar verwachting in juni op WWDC 2023 grote updates voor Safari aankondigen.
De volledige ranglijst
Google Chrome: 66,13%
Safari: 11,87%
Microsoft Edge: 11%
Firefox: 5,65%
Opera: 3,09%
Internet Explorer: 0,55%
 

Lees hier het bericht