Rechter: negatieve recensie mag

Een gevorderde rectificatie van twee op publiekelijk toegankelijke social media geposte berichten (Facebook en Google) is door de rechtbank afgewezen.
De zaak draait rond een koopovereenkomst voor een in 2021 geboren dwergpoedel. Slechts tien maanden oud overleed het dier. De dierenarts vermoedde hartfalen.
Daarop besloot de koper op de Facebookpagina en Google Maps negatieve recensies te plaatsen. De fokker eist rectificatie en de verwijdering van reviews met een ster zonder tekst.
De man stelde dat hij als fokker door de landelijke inspectiedienst (LID), door de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA), door de dierenbescherming en de dierenpolitie gecontroleerd. De inspectie heeft nimmer een nalatigheid noch een onregelmatigheid bij hem geconstateerd en hij is door voormelde instanties nimmer gesanctioneerd.
De rechtbank heeft de eis afgewezen. Eenieder heeft de vrijheid heeft zijn of haar hart te luchten en zich op negatieve wijze over iemand anders uit te laten, ook als die uitlatingen een beschuldiging aan het adres van een ander inhouden.

Lees hier het bericht