Rebuy door omzetgrens 200 miljoen euro

Met een dubbelcijferige percentuele groei gaat rebuy door de omzetgrens van 200 miljoen euro heen over 2022. Het specialist in recommerce, het retour ontvangen, oppoetsen en weer verkopen, profiteert van een groeiende zucht naar duurzaam consumentisme.
Met name op het gebied van grading en refurbishment van gebruikte mobieltjes weten consumenten en webwinkels de weg naar rebuy te vinden. De Duitsers kloppen zich op de borst om hun vakwerk, voornamelijk verricht door robots trouwens.
Veel financiële cijfers geeft het Europees werkende bedrijf. Kilo’s wel: 200 ton aan elektronische apparaten is opgepoetst en weer in omloop gebracht. Dat zijn 430.000 objecten.
Het idee achter recommerce is, dat het afdankertje van de ene consument het nieuwe en blij ontvangen verlangde item is voor en ander. Rebuy verzorgt de inname en het schoonmaken en reparareren van de apparatuur en media en verdient geld met het verkopen ervan. Hoe meer objecten het geautomatiseerd kan verwerken, hoe meer marge het zelf kan verdienen. Daar komt bij dat elk niet nieuw verkocht object geen aanslag op ruwe grondstoffen van de aarde is.

Lees hier het bericht