Quantum Delta NL opent eerste locatie House of Quantum

In Delft is de eerste locatie van het House of Quantum geopend,’s werelds eerste nationale quantumcampus, met verschillende verzamelgebouwen voor quantumbedrijven verspreid over het land.
De bedrijven die in deze vroege fase van de quantumeconomie aan de technologieën werken, hebben werkruimtes en hoogwaardige laboratoriumfaciliteiten nodig die voor individuele implementatie vaak te kostbaar zijn.
Minister van Economische Zaken en Klimaat, Micky Adriaansens, opende het eerste gebouw maandag tijdens een feestelijke bijeenkomst op de nieuwe Delftse locatie in aanwezigheid van onder anderen Techleap.nl Special Envoy Constantijn van Oranje, oprichters, investeerders en kennisinstellingen zoals de TU Delft. Orange Quantum Systems, Qblox, Quantware en QphoX zijn de eerste bedrijven die zich er hebben gevestigd.
In het House of Quantum ontmoeten lokale en internationale bedrijven, investeerders en onderzoekers elkaar en werken zij samen aan de quantumtechnologie van morgen en het groeien van hun bedrijven .
Met House of Quantum wil Quantum Delta NL (QDNL) het tech-ecosysteem uitbreiden, synergie creëren tussen hardware en software, en niet-technische stakeholders binnenhalen die het nationale quantumecosysteem kunnen ondersteunen.
Als onderdeel van het nationale programma voor quantumtechnologie, gecoördineerd door Quantum Delta NL, zijn tussen 2023 en 2026 House of Quantum-locaties gepland in Eindhoven, Amsterdam en Twente. In Delft volgen nog twee locaties, te beginnen met een naastgelegen locatie in 2023.
Ook verwante initiatieven uit het Quantum Delta NL programma zullen onderdak vinden in het gebouw. Ook internationale startups en MKB-bedrijven kunnen lid te worden van House of Quantum. Bedrijven kunnen hiermee een kantoor of lab vestigen, of zich aansluiten via co-working en community lidmaatschappen. Voor grotere bedrijven zijn er ook mogelijkheden om een House of Quantum sponsor te worden.
Launching members van de House of Quantum Elektronicaweg locatie zijn Orange QS, Qblox, Qphox, Quantware, Delft Circuits, Single Quantum, Q*Bird, Bluefors, Microsoft, Quantum Delft en Quantum Delta NL. Launching partners zijn Fujitsu, QuTech, TNO en TU Delft.

 

Lees hier het bericht