PostNL lanceert dit najaar nieuwe cryptopostzegel

PostNL geeft voor de tweede keer een cryptopostzegel uit. De nieuwe NFT-cryptopostzegel is een samenwerking tussen PostNL, Österreichische Post en POST Luxembourg. Dit najaar wordt de nieuwe cryptopostzegel gelijktijdig in Nederland, Oostenrijk en Luxemburg gelanceerd.
De nieuwe cryptopostzegel bestaat uit een unieke combinatie van een fysieke postzegel en een digitale NFT. De cryptozegel komt in een gelimiteerde oplage met een waarde van €9,25. PostNL maakt later meer bekend over de start van de (voor)verkoop, de oplage en verkooppunten.
PostNL lanceerde in september 2022 voor de eerste keer een cryptozegel; de NL crypto stamp. Voor deze postzegel bundelde PostNL de krachten met Österreichische Post, nooit eerder werd een cryptozegel gezamenlijk door twee postbedrijven uitgegeven.
De tweede cryptopostzegel is opnieuw het resultaat van een bijzondere internationale samenwerking, ditmaal met Oostenrijk én Luxemburg. Voor POST Luxembourg is deze cryptozegel een primeur. Österreichische Post is voorloper op het gebied van cryptozegels. Als eerste postbedrijf ooit brachten zij in 2019 postzegels ook als NFT op de markt.
Het ontwerp van de nieuwe cryptopostzegel blijft voorlopig geheim. Wel is al bekend dat de cryptozegel, net als bij de eerste collectie, wordt gekenmerkt door een ‘uniek symbool’. Bij de vorige editie was dat symbool een stier.

Lees hier het bericht