Positive Nederland neemt video-agency Session One over

Digitale agency Positive, onderdeel van bedrijvengroep Candid, voegt de activiteiten van de Nederlandse videospecialist Session One toe aan zijn dienstverlening.
De samenwerking verloopt via de Nederlandse tak van Positive in Rotterdam. Timothy Wormhoudt, eigenaar en oprichter van Session One, wordt als lead producer en senior creative ondersteunend aan het team van Positive Nederland.
Session One is een creatieve video agency die zich specialiseert in alle vormen van creatieve productie. Zowel video als animatie als illustratie behoren tot het dienstenpakket, maar ook creative concepting. Het bureau bedient momenteel klanten zoals Bakerstreet, Conscious Hotels, Getir en diverse Festivals.
De bedrijfsnaam Session One verdwijnt volgende maand van de markt. De activiteiten gaan door vanuit het Positive-label. Het videobedrijf is klein en wenkbaar: twee vaste mensen met daarom een flexibele schil van freelancers.
Sjef Kerkhofs, managing director van Positive Nederland en partner bij Candid, legt uit: “Waar technologie zoals AI de operationele kant van ons werk kan versimpelen, zien we steeds meer merken stoeien met het vervaardigen van hun ‘core content’. Dat is het werk dat dient als input en voeding voor AI-technologie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan fotografie en video. Met Session One voegen we nog meer capaciteit toe aan onze creatieve en productionele slagkracht.”
Tegen Emerce zegt Kerkhofs: “We gaan investeren in het team, zodat Wormhoudt zijn talent beter kan uiten. Zij profiteren op hun beurt van onze grote ervaring op digitale en nieuwe media. Dit is precies het type bedrijf waar we bij acquisities naar zoeken: klein team, mooie klanten, hyperspecialistisch en er klaar voor om met onze support te versnellen.”
Positive Nederland ontstond eind 2022 uit de samenvoeging van Daily Dialogues en Havana Harbour.

Lees hier het bericht