Panos Panay verlaat Microsoft voor Amazon

Panos Panay, die in 2004 bij Microsoft kwam en al een aantal jaren de Windows- en Surface-divisies leidt, verlaat het bedrijf. Dat blijkt uit een interne e-mail die The Verge heeft ingezien. Volgens Bloomberg wordt de Amerikaan verantwoordelijk voor de divisie bij Amazon die gaat over de Alexa-spraakassistent en Echo smart-apparaten.

De aankondiging van het vertrek van Panay komt een paar dagen voordat Microsoft op 21 september een media-evenement in New York City zal houden, waar het bedrijf naar verwachting nieuwe Surface PC-producten zal presenteren.
Panay werd in 2012 beter bekend bij het grote publiek, toen hij hielp bij het leiden van de ontwikkeling van Microsofts Surface-product.
In 2020 kreeg hij de leiding over de Windows-hardware- en software-inspanningen van Microsoft en hielp hij de ontwikkeling van Windows 11 te leiden. Panay viel vooral op door zijn emotionele presentaties.
Panay gaat Dave Limp vervangen, het hoofd apparaten en diensten van Amazon, die in augustus zei dat hij dit jaar zou aftreden na meer dan 13 jaar bij het bedrijf.
Yusuf Mehdi, Microsoft corporate vice president en consumer chief marketing officer, zal de Windows- en Surface-activiteiten leiden.

Lees hier het bericht