Overname Gorillas door Getir bijna rond, oprichter Gorillas stapt op

Flitsbezorgers Getir en Gorillas zijn het eens geworden over een fusie. Volgens ingewijden staan ​​de moeizame overnameonderhandelingen tussen de Turkse koeriersdienst Getir en zijn Berlijnse concurrent Gorillas op het punt te worden afgerond. De miljardendeal wordt naar verwachting vrijdag getekend.
De concurrentie tussen flitsbezorgers is moordend. Bovendien stijgen de prijzen en kosten door inflatie. Ook is het moeilijker geworden om investeerders aan te trekken.
Volgens het Handelsblad is het nieuwe bedrijf straks zeven miljard dollar waar, een halvering van de laatste totale waardering.
Grote investeerders zoals Coatue, DST en G Squared zullen het nieuwe bedrijf 40 tot 50 miljoen euro lenen.
Gorillas-oprichter en baas Kagan Sümer zou na de overname door Getir afscheid nemen van het bedrijf. Het voltallige management zou zo’n tien miljoen euro moeten krijgen. Ongeveer de helft hiervan zou naar Sümer en mede-oprichter Ugur Samut kunnen gaan.
Het Turkse Getir kwam laat op de Duitse markt. Met de overname van Gorillas zouden de Turken in één klap hun marktaandeel in Europa vergroten. Zo wil Getir de concurrentie aangaan met Flink.
Beide bedrijven zijn ook actief op de Nederlandse markt. De verwachting is dat er flink wat banen gaan sneuvelen. Gorillas had zich al uit diverse Nederlandse steden teruggetrokken.
Foto Shutterstock

Lees hier het bericht