Overname Activision-Blizzard goedgekeurd door Europese Commissie

De voorgenomen overname van Activision-Blizzard door Microsoft mag van de EU doorgaan. De Europese Commissie stelt vast dat het geen dreiging ziet voor concurrerende consoles en gameabonnementen.
De EU is niet bang dat gametitels alleen op Microsofts eigen apparaten zullen uitkomen. Zelfs al zou Microsoft rivaal Sony uitsluiten, dan is het Japanse bedrijf sterk genoeg om zelf concurrerende titels te ontwikkelen.
Microsoft heeft beloofd de komende 10 jaar voor alle huidige en toekomstige Activision-Blizzard-games een gratis steaminglicentie aan te bieden aan alle clouddiensten. Uiteindelijk wordt Microsoft daar alleen maar beter van omdat het kan verdienen aan extra’s.
Toch is de overname geen gelopen race. In de VS moet de overname ook nog worden goedgekeurd en de Britse Competition and Markets Authority ziet grote bezwaren. Brad Smith, president bij Microsoft, reageerde onlangs woedend op het Britse besluit. ‘Er is hier een duidelijk boodschap: de EU is een aantrekkelijker plek om een bedrijf te beginnen dan het Verenigd Koninkrijk.’

Lees hier het bericht