Opnieuw zorgen rond grote cryptobeurs

Opnieuw is een grote cryptobeurs in de problemen gekomen. Huobi Global, een beurs die actief is op het vasteland van China met een grote aanwezigheid in Hong Kong, worstelt met een stortvloed aan geruchten over vermeende arrestaties, insolventie en fraude.
Het drama begon ruim een week geleden toen nieuwswebsite Wu Shuo meldde dat verschillende managers van Huobi werden ondervraagd door de politie. Techhub News schreef vervolgens dat enkele leidinggevenden uit Huobi waren meegenomen, waarbij andere werknemers zou zijn gevraagd het land te verlaten.
Huobi ontkende de aantijgingen in een e-mail aan de South China Morning Post. Een woordvoerster zegt dat het bedrijf die websites heeft gevraagd om de verkeerde informatie te verwijderen en te corrigeren.
Huobi Global zou van plan zijn om vergunning voor de handel in virtuele activa aan te vragen. De financiële toezichthouder van Hongkong heeft op 1 juni een nieuw licentieregime voor virtuele activa gelanceerd, waardoor cryptobeurzen een jaar de tijd krijgen om een licentie aan te vragen of de markt te verlaten.
Het bedrijf zou echter in de problemen zijn gekomen vanwege de Tether reserves die het platform aanhoudt, een aan de Amerikaanse dollar gekoppelde stablecoin die ook bekend staat als USDT. Het Chinese bedrijf zou minder reserves aanhouden dan gerapporteerd.
Daarnaast zou Justin Sun, de bedenker van Tron-netwerk, de financiële stabiliteit van Huobi in gevaar hebben gebracht door het geld van klanten te gebruiken om zijn eigen gedecentraliseerde financieringsinitiatieven (DeFi) te financieren.
Ook is er sprake van een uitstroom van beleggers ter waarde van 64 miljoen dollar, al is het sentiment verbeterd nadat Huobi dinsdag een injectie van 209 miljoen dollar aan USDT kreeg.

Lees hier het bericht