Ophef over oude video waarin SEC baas Gary Gensler zegt dat cryptomunten ‘geen effecten’ zijn

De Bitcoingemeenschap is in rep en roer nadat een video is opgedoken uit 2018, waarin SEC voorzitter Gary Gensler zegt dat verschillende cryptomunten geen effecten zijn. Onder zijn leiding heeft de SEC een dezer dagen zeker zestig altcoins gedefinieerd als effecten die niet zonder toestemming aangeboden mogen worden.
De video, gedeeld door diverse Twitter-gebruikers, werd opgenomen tijdens een Bloomberg evenement voor institutionele beleggers.
Destijds was Gensler nog hoogleraar aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Pas twee jaar later trad hij toe tot de SEC.
Als hoofd van de SEC heeft Gensler zelfs gesuggereerd dat nagenoeg alle cryptomunten – op Bitcoin na – onder de categorie ‘effecten’ vallen.
De Amerikaanse beurswaakhond is rechtszaken gestart tegen de grote crypto-beurzen Binance en Coinbase. Coinbase zou bijvoorbeeld jarenlang crypto-activa beschikbaar gesteld voor de handel die beleggingscontracten.
De SEC grijpt voor de classificatie terug op de zogenoemde Howey-test die wordt gebruikt om te bepalen of een financieel product een beleggingscontract is.

The below clip is from a Fall 2018 Graduate MIT course called “Blockchain and Money”
Gary Gensler – the current President of the SEC, was the professor.
The Hypocrisy speaks for itself
“So we already know in the US and in many other jurisdictions that 3/4 of the market… pic.twitter.com/rjRWeq5P8X
— zk- (@ZK_shark) April 25, 2023

Lees hier het bericht