OpenAI lanceert ChatGPT-app voor iOS

ChatGPT is nu beschikbaar als een app voor iPhones en is bovendien te bedienen via spraakinvoer.
Maker OpenAI vergroot het bereik van zijn wereldschokkende dienst aanzienlijk met de publicatie van de iOS-app. Gebruikers hoeven niet meer via een webbrowser naar de site, maar hoeven enkel op een app te tikken op het toestel dat ze toch al uren per dag gebruiken.
Daar komt bij dat de interface intuïtiever wordt qua bediening, omdat je nu ook tegen ChatGPT kunt praten.
De app ligt al in Apples App Store. Een Android versie volgt binnenkort.
De app zal voor miljoenen mensen zijn wat ze niet durfden dromen van hun favoriete zoekmachine. ChatGPT geeft beredeneerde antwoorden, gefundeerde adviezen en toont zich als geïnformeerd gesprekspartner.
OpenAI voert achter de schermen ook een update door waardoor hallucinaties, ‘hypothetische antwoorden’ of: fouten, minder vaak voorkomen. Althans, dat is zo voor abonnees van ChatGPT Plus. ChatGPT Plus rolt namelijk de mogelijkheid uit om zijn dienst te koppelen met plug-ins. Dat zijn 86 plug-ins op dit moment.
Bedrijven die reeds plug-ins bouwden voor ChatGPT zijn: Expedia, FiscalNote, Instacart, Kayak, Klarna, Milo, OpenTable, Shopify, Slack, Speak, Wolfram, Zapier en nog tientallen andere gespecialiseerde online diensten.
Concreet betekent dit, dat de betaalde versie van ChatGPT meer over de wereld weet. Zijn kennis stopt niet in september 2021, maar is zo vers als wat het web biedt.

Lees hier het bericht